Mann Tek - Dry Cryogenic Coupling

dry cryogenic coupling 4inches

Dry Cryogenic Couplings (DCC) van Mann Tek zijn ontworpen voor toepassingen waar snel en onder druk koppelen en ontkoppelen van slangen en leidingen gevraagd zijn zonder verspilling van medium. De Cryogenic Break-away koppelingen gaan verspilling van medium tegen door onbedoeld losbreken van een flexibele leiding.

 

Cryogene koppelingen en cryogeen break-aways zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen met vloeibare gassen zoals LNG tot -163 °C. en vloeibare stikstof tot -196 °C. waar veiligheid en betrouwbaarheid van de grootste zorg zijn.

 

De DCC koppelingen bestaan uit een tank unit en een hose unit die beide voorzien zijn van een terugslagklep die geopend worden als de koppelingen op elkaar aangesloten worden. De koppelingen hebben een volle doorlaat indien geopend.

Het sluiten van de koppelingen gebeurt door een simpele voorwaarts draaiende beweging om de koppelingen te vergrendelen en de vloeistofstroom te openen.

 

DCC koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van 1" tot en met 6" in RVS met draad of flens aansluitingen. Werkdruk 25 bar (6" 16 bar).

 

Van de cryogene break away (CBA) koppelingen bestaan twee typen.cryogenic breakaway couplings

Industrial cryogene break away, losbreken onder een hoek.

Bijvoorbeeld onbedoeld wegrijden met gekoppelde slang. Een zijde is vast gemonteerd.

Marine cryogene break away, losbreken in rechte lijn.

Bijvoorbeeld bij ship-ship laden en lossen. Koppeling is tussen slangen gemonteerd.

 

CBA koppelingen zijn verkrijgbaar van 1" tot en met 6" in RVS met draad of flens aansluitingen. Werkdruk 25 bar (6" 16 bar).

Na losbreken kan de koppeling eenvoudig opnieuw gebruikt worden door de breekbouten te vervangen.

 

Heeft u vragen, aarzel niet en laat het ons weten.

Algemeen datasheet Mann Tek Cryogenic Couplings