Nieuws

 

Smartflex afzuigslang

Smartflexis een helder transparante polyurethaan afzuigslang speciaal geschikt voor de hout en granulaatverwerkende industrie, waar steeds vaker producten gevraagd worden die moeilijk ontvlambaar en/of anti-statisch zijn. De Smartflex is hier de oplossing voor en is bovendien hydrolyse en microbenbestendig en daarom toepasbaar in een vochtige of natte omgeving.

Doordat de Smartflex permanent anti-statisch is, is de slang bijzonder geschikt voor toepassing in EX zones 2014/34/EU mits de spiraal geaard wordt.

De Smartflex kan worden geleverd met wanddiktes van 0,7 mm., 1,0 mm. en 1,4 mm.

De Smartflex is niet geschikt voor levensmiddelen.

 

Download het datasheet voor meer informatie.

 

S50 catOm het kwaliteitsniveau van onze producten te blijven verbeteren, hebben wij besloten de 10.000 serie kogelkranen te vervangen door de kogelkraan S50.  

De S50 kogelkraan is een Italiaans product uit dezelfde fabriek als de S85. Dit betekent dat iedere kogelkraan uit de S50 serie net zoals de S85 serie minimaal 24 uur getest is en dus 100% lekdicht de fabriek verlaat. Daarnaast is de kogelkraan voorzien van een stalen hendel met een zeer duurzame Geomet coating en heeft de S50 een hoger temperatuur bereik tot +170 °C.

De komende weken zullen wij de huidige voorraad afbouwen en overschakelen naar de S50. Het kan zijn dat bepaalde maten wat langer blijven liggen echter wij zullen proberen de overstap voor u zo geleidelijk mogelijk te laten plaatsvinden.

Wij zijn er van overtuigd dat u met deze nieuwe kogelkraan wederom een kwaliteitsproduct geleverd krijgt.S50T cat

U kunt het nieuwe datasheet van de kogelkranen downloaden. We hebben er voor gekozen nieuwe artikelnummers te gebruiken, het prijsniveau is hetzelfde gebleven.

 

 

dry cryogenic coupling 4inches

Dry Cryogenic Couplings (DCC) van Mann Tek zijn ontworpen voor toepassingen waar snel en onder druk koppelen en ontkoppelen van slangen en leidingen gevraagd zijn zonder verspilling van medium. De Cryogenic Break-away koppelingen gaan verspilling van medium tegen door onbedoeld losbreken van een flexibele leiding.

 

Cryogene koppelingen en cryogeen break-aways zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen met vloeibare gassen zoals LNG tot -163 °C. en vloeibare stikstof tot -196 °C. waar veiligheid en betrouwbaarheid van de grootste zorg zijn.

 

De DCC koppelingen bestaan uit een tank unit en een hose unit die beide voorzien zijn van een terugslagklep die geopend worden als de koppelingen op elkaar aangesloten worden. De koppelingen hebben een volle doorlaat indien geopend.

Het sluiten van de koppelingen gebeurt door een simpele voorwaarts draaiende beweging om de koppelingen te vergrendelen en de vloeistofstroom te openen.

 

DCC koppelingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van 1" tot en met 6" in RVS met draad of flens aansluitingen. Werkdruk 25 bar (6" 16 bar).

 

Cheque Goede Doelen Actie

In december 2015 hebben wij voor onze Goede Doelen Actie onze afnemers benaderd met de vraag een goed doel voor te dragen voor een gift van € 500,-. Dat de actie een succes is blijkt wel uit de vele positieve reacties die we ontvangen, vaak zelfs met mooie of ontroerende verhalen.

 

Alle medewerkers van Bijl & de Jong hebben punten gegeven aan de voorgedragen doelen. De 10 doelen met de meeste punten krijgen van ons € 500,- overgemaakt. 

 

De goede doelen die wij dit jaar steunen zijn de volgende:

 

Wij wensen ze allemaal veel succes met de donatie van € 500,-.

 

 

 

Series LC Reelcraft

 

Reelcraft LC serie

Voordelige haspel verkrijgbaar in poedercoat of rvs304 uitvoering. Robuust, veergewonden voor water en lucht, gemonteerd op voetplaat met slanggeleider.

Geleidearm is verstelbaar in 5 posities.

Leverbaar met of zonder slang, maximum temperatuur +65 °C.

 

Poedercoat: 

De duurzame poedercoat haspel is leverbaar met of zonder slang.

Modellen met slang zijn voorzien van PVC slang geschikt voor water en lucht, met 20 meter 1/2" slang met 1/2" draadaansluiting of 20 meter 3/8" slang met 1/4" draadaansluiting.

 

series lc reelcraft stainless steel

 

RVS: 

De rvs 304 haspel wordt geleverd zonder slang, maar kan natuurlijk compleet met slang geleverd worden, geschikt voor uw toepassing.

 

 

Download datasheet van de LC serie

 

 

 

 

 

.